Den pædagogiske reform af Københavns Universitets juridiske bacheloruddannelse

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

  • Pernille Rattleff
I 2008 påbegyndte Det Juridiske Fakultet et omfattende udviklingsarbejde med henblik på at gennemføre en grundlæggende pædagogisk reform af den juridiske uddannelse ved Københavns Universitet.
På Det Juridiske Fakultet kalder vi dette udviklingsarbejde for ’Studiereformen af 2011’ eller blot ’Studiereformen’. Med Studieordningen af 2011 for den juridiske bacheloruddannelse blev dette pædagogiske reformarbejde implementeret. Første årgang på godt 800 jurastuderende blev optaget og begyndte på den reformerede juridiske bacheloruddannelse i september 2011, og med fjerde optag i september 2014 på den nye 2011-studieordning er reformen nu fuldt ud implementeret på hele den juridiske bacheloruddannelse.

Den pædagogiske reform er baseret på et grundlæggende re-design af bacheloruddannelsen; af strukturen og fagene, af læringsprincipperne og, først og fremmest, af undervisningen.

I dette kapitel beskrives baggrunden for Studiereformen, de konkrete pædagogiske elementer i reformen og rationalerne bag reformen. Derefter diskuteres resultaterne for så vidt angår ændringerne i de studerendes adfærd, trivsel og læring som følge af den ændrede tilrettelæggelse og gennemførelse af den juridiske bacheloruddannelse. Afslutningsvis overvejes og diskuteres det i en perspektivering, hvordan man med fordel kan udbygge og supplere denne pædagogiske reform med en faglig, indholdsmæssig og didaktisk reform af den juridiske uddannelse.
Original languageDanish
Title of host publicationUniversitetspædagogiske praksisser
EditorsPeter Stray Jørgensen, Lotte Rienecker
Number of pages16
Place of PublicationFrederiksberg
PublisherSamfundslitteratur
Publication date2015
Edition1
Pages317-332
ISBN (Print)9788759321379
ISBN (Electronic)9788759324035
Publication statusPublished - 2015

ID: 129733221